Forårsdrømme og altanliv


Foråret er kommet og selvom Corona har sat en alvorlig stopper for alt det vi normalt forbinder med forårets indtruffen, synes vi alligevel det er vigtigt at holde fast i noget af det som skaber glæde i hverdagen. For det skaber bare en helt særlig stemning, når aftenenerne bliver længere, fuglene fløjter fortovscaféerne er fulde og gaderne emmer af liv. Selvom det sidstnævnte endnu er noget vi har til gode. I denne lidt specielle periode, som vi lige nu befinder sig i, gælder det særligt om at nyde det privilegium en altan er. Nemlig det ekstra rum som pludselig bliver en del af hjemmet, når solen begynder at skinne.  Forårsvejret har allerede vist sig i små, fine glimt og vi glæder os allerede til at drikke morgenkaffe på altanen. I år drømmer vi om at skabe en oase og et udendørs rum, som er funktionelt og smukt at se på. En minihave og et rum som kan danne rammen om en masse hyggelige stunder i sommerhalvåret og blive en vaskeægte oase, som lægger op til fordybelse og ro.

Når altanen skal indrettes, er det oplagt at overveje hvilke elementer den skal rumme. Alt efter hvor solen står på den, læforhold og antal kvadratmeter kan den indeholde blomster, krydderurter, frugt og grønt.

Blomster giver altanen liv, gør den smuk at se på og giver rig mulighed for at skabe lige netop den farvepallette man drømmer om. Krydderurter er dekorative, er nemme at holde og så bliver madlavningen bare lidt sjovere med friske krydderurter ved hånden, som giver farve og ekstra smag til sommerretterne. Der er næsten ikke noget så hyggeligt, som at have groet en lille del af sin mad.

vaser i beton